הטרנדים החמים בעולם השיווק לרואי חשבון
- Tzahi Sarousi
- 29 בנוב׳ 2017
- זמן קריאה 3 דקות
לשמחתם של רבים בתעשיית משרדי רואי החשבון (ולמורת רוחם של אחרים), עולם השיווק לרו"ח משתנה ומדביק את הפער באימוץ השיווק הדיגיטלי אשר בשנים האחרונות כבש בסערה תחומי עיסוק רבים אחרים.
ניתן לראות את השינוי בכל מקום – התחדשות אתרי אינטרנט של משרדי רו"ח ונוכחות גוברת ברשתות החברתיות פייסבוק (Facebook) ולינקדאין (LinkedIn), לצד פרסום ממומן של שירותים במנועי החיפוש השונים.
לכבוד השנה האזרחית החדשה שבפתח, ריכזנו עבורכם מספר טרנדים "חמים" בתחום השיווק לרו"ח, כאלה חדשים וכאלה שמלווים אותנו מתקופות קודמות.
רו"ח עוברים לענן
כולם עוברים לענן – וגם אתם. קרוב לוודאי שמשרדכם כבר משתמש בטכנולוגיות ענן שונות, בין אם במודע ובין אם לא. טכנולוגיית "ענן" פירושה היכולת לגשת למסמכים ותוכנות באמצעות האינטרנט ולא באמצעות התקנתן על אמצעי פיזי, כדוגמת כונן במחשב או שרת משרדי. Gmail, שירות הדוא"ל של Google, הינו דוגמה בולטת לשירות הניתן "בענן", אשר מספק ללקוחותיו גישה למידע המצוי בתיבת הדואר המאוחסנת בשרת חיצוני, בכל זמן, מכל מקום ומכל מכשיר בעל חיבור אינטרנט זמין.
מערכות חשבונאות הענן, , המוצעות כיום לרו"ח טומנות בחובן יתרונות רבים: גישה למערכות עסקיות מכל מכשיר ובכל מקום, אחסון מאובטח של מידע המגובה במספר אתרים, חיסכון משמעותי בעלויות מאחר ואין צורך ברכישת שרתים ומערכות אחסון יקרות, סנכרון מידע חשבונאי למספר רב של מערכות בזמן אמת ועוד.
מעבר לחשבונאות "ענן", תסייע להעניק לרואי חשבון את הגמישות, אבטחה וחיסכון בעלויות..
לקוחות מחפשים שירותים באמצעות האינטרנט
רשתות ההפצה שהיו מקובלות פעם – שיווק מפה לאוזן, חבר מביא חבר ודומיהן כבר אינן תואמות לצרכיו ההולכים וגוברים של הענף, ואת מקומו של השיווק הקלאסי, תפסו הרשתות החברתיות ושלל אמצעים נוספים.
יותר לקוחות מחפשים אחר שירותי ראיית חשבון, מיסוי ושירותים פיננסים אחרים באמצעות האינטרנט. עבור לקוחות פוטנציאליים רבים, כלי החיפוש המקוונים משמשים כסנן ראשוני באמצעותו הלקוח יכול ללמוד מידע מקיף, זמין ומהיר אודות נותני שירותים פיננסיים רבים ולצמצם את רשימת המועמדים מבלי "לעזוב את הכיסא".
בניית אמון עם לקוחות נעשית באמצעות ביקורות ודירוגים
נקדים ונאמר – המלצה אישית המתקבלת אודות נותן שירותים, הייתה ועודנה, גורם מכריע בתהליך קבלת החלטה עבור לקוח פוטנציאלי. ביקורות ודירוגים מקוונים, מסייעים "להפיץ את הבשורה על הצלחת המשרד" ללקוחות פוטנציאליים רבים.
מחקר שנערך בשנת 2017 ע"י חברת המדיה Brightlocal מצא את הנתון המרתק הבא: 84% מהגולשים סומכים על דירוגים וביקורות מקוונות באותה מידה בה הם סומכים על המלצות אישיות. יתרה מזאת, 74% העידו כי חוות דעת חיוביות מקוונות משפרות את תחושת האמון בנותן השירותים.
כולבויניק "OUT", מומחה "IN"
הימים בהם רואה חשבון היה מעניק את כל סוגי השירותים לכל סוגי הלקוחות הינם ספורים. לקוחות מעוניינים במומחים, ומאגרי המידע הנגישים ברשתות השונות, מקל על מציאתם.
ראשית, יש לבנות אסטרטגיה שיווקית המספקת מענה, בין היתר, לשאלות המפתח הבאות:
מהם תחומי מומחיותו של המשרד?
מי הם העובדים אשר יטיבו לייצג את תחומי מומחיותו של המשרד באופן הטוב ביותר?
מהם הכלים היעילים ביותר באמצעותם ניתן לידע את הלקוחות הפוטנציאליים אודות יכולות המשרד? בלוגים, מדיות חברתיות כדוגמת Facebook או LinkedIn וניוזלטר תקופתי הם רק כמה מהכלים שעומדים לרשותכם.
שנית, יש לבנות תכנית עבודה מפורטת וברורה אשר תנצל את משאבי המשרד הזמינים באופן אופטימלי ותקדם את הפיכתה של האסטרטגיה השיווקית מחזון – למציאות.
לסיכום:
כ- 35% מתקציב השיווק של חברות קטנות ובינוניות בישראל מיועד לשיווק דיגיטלי, אשר מוכיח עצמו בשנים האחרונות ככלי אפקטיבי המניב הכנסות רבות. שילוב של שיווק מסורתי ופיתוח עסקי בעולם הפיזי בתוספת שיווק דיגיטלי ומדיות חברתיות הינו מתכון מנצח למקסום פוטנציאל ההצלחה של משרד רו"ח.
בהקשר רלוונטי לתחום האתיקה, נבקש לציין כי קיימות הגבלות אתיות של לשכת רואי החשבון בדבר הצגת תוכן שיווקי באתרי רו"ח. כללי האתיקה משרטטים את גבולות הגזרה של פעילות ה- Accounting Marketing בעולם הפיזי והמקוון. התפיסה הגורפת לפיה חל איסור על רו"ח לעסוק בשיווק ופרסום – שגויה. ניתן ואף ראוי לעשות זאת, בהתאם לכללים הקיימים.
Comments